Midt under Millionfisken og SjøvegAND River Race var det klart for å ønske Finnsnes velkommen til kamp på Idrettsheia.

Ass. dommere:     Jonas Bertelsen Johnsen

Ole Johnny Røstvold

Salangen:     Jørn Ivar Kroken, Pål Kjetil Walle, Ørjan Ånesen, Tor Egil Olsen, Gard Ole Wærum, Eivind  Jacobsen,   Tom Erik Øgård, Roger Johansen, Øyvind Nesje, Snorre Ratkje og Stian Kristoffersen

Finnsnes:     Jørgen Vik, Roy Inge Solbakken, Christian Nzinga, Stian Konradsen, Binnyah Konneh, Tamba Yarjah, Stig André Slettvoll Jørgensen, Julian Haug, Krister Flytøren, Thomas Stien og Andreas Semmingsen.

1. omgang:

Allerede etter 6 minutter er det klart for frispark til Salangen på hjørnet av 16-meteren til Finnsnes. Snorre Ratkje tar frisparket, men skuddet reddes av keeper Jørgen Vik. Det blir mye spill fram og tilbake, men det ser etterhvert ut som om FIL tar mer over. Når kvarteret er spilt virker det som om kampen har satt seg litt, og Finnsnes er det førende laget. Ingen har spilt seg til noen store målsjanser, men FIL har vært farligst frampå.

Når 27 minutter av kampen er spilt er det klart for dagens første scoring, og mål til gjestene. Målet kommer etter corner fra Andreas Semmingsen, etter litt mølje foran Salangens mål får Thomas Stien tåa på ballen og tupper den i mål.

Når det er spilt 31 minutter er det klart for frispark til Salangen. Snorre Ratkje skyter velplassert fra omtrent 20 meter, men FIL's keeper Jørgen Vik redder.

2. omgang:

Det er spilt 3 minutter av andre omgang når Stian Kristoffersen tar en corner som Snorre Ratkje setter i mål, men etter stopp i spillet og konferanse innad i dommertrioen blir målet annullert.

Etter 51 minutter er det klart for ny FIL-scoring. Fil går rett i angrep etter det annulerte målet, Roy Inge Solbakken stormer fram på høyresida, dribler seg gjennom forsvaret og setter ballen i mål.

I det 88. min. blir Snorre Ratkje felt på vei gjennom - straffen setter Tor Egil Olsen sikkert i mål, og det endelig klart for mål til hjemmelaget.

Salangen står knallhardt på de siste minuttene av kampen for å prøve å få flere mål, men lykkes dessverre ikke, og når dommeren blåser av kampen etter 95 minutter, så viser resultattavla 1-2.

Nå venter en velfortjent ferie - på 6. plass på tabellen. Men allerede 1. august er vi klare igjen. Da møter vi Nordreisa på bortebane.

Neste hjemmekamp på Idrettsheia blir 09.08.09 kl. 12:05 mot Bardufoss.