14470660_1398320813529718_1515815405578920880_n

En legende gir seg etter 179 kamper, og 24 mål. Mats har gjennom 8 sesonger vært en kultfigur i klubben, og har sjarmert mange med sin elegante spillestil og utseende.

Mats i Salangen 1998-04, 2016:
8 Sesonger (3 i 2.divisjon)
179 Kamper (52 Kamper i 2.divisjon)
24 Mål (16 mål i 2.divisjon)

Mats om tiden i Salangen
”I de første åran i Salangen på A-laget blei man tatt ekstremt godt imot av non rutinerte ringreva. Kan spesielt huske Tor Ivar og Odd Lennart som gode rollemodella når det kom tell å ta imot unge spellera med klapp på skuldra og positive ord. Det har alltid vært med meg uansett korsen klubb eg har vært i. I de åran på Salangen va det alltid et ekstremt godt miljø. Og eg va jo litt spent på om det kunne være det samme etter 10 år "borte". Og eg blei glad når eg opplevde at mye va som før. Godt å se at de holdningan og verdian man har tell andre menneska e så godt forankra selv om menneskan som utøve det ikkje e de samme. Ligg mye godt miljøarbeid i veggan på klubbhuset, i garderoban, på krøllgresset og på tribunen. ”

Mats setter opp sin drømme11 fra tiden i SIF
Å sette opp en drømme11 med spellera eg har spelt ilag med i SIF-drakt va ikkje enkelt. E nok mange som bør føle seg forbigått.

3-5-2
JØRN IVAR KROKEN - Altmuligmann. Står bak det aller meste som skjer i SIF for tida. Samtidig e det det nærmaste året man huske aller best. Bunnsolid bakerst på et lag som slapp inn lite mål. Men må gje ASGEIR SØRENSEN 2. Omg. Mest på grunn av at man ikkje ville vært foruten skikkelsen Asgeir på en korsn som helst busstur.

MORTEN BEKKELI Sjefen over alle sjefa. Autoritær og faktisk lynkjapp. Stødig.

MARTIN SOLHAUG Dagens SIF-spellar i kver kamp i år. Stor rekkevidde. Går ikkje an å ikkje treffe hodet hannes på dødballa. Målscorer.

TONNY FLØTTEN Midtbanespeller egentlig. Får venstresida i 3 backslinja. Slepen. Tar overstegsfinte i blinde.

MORTEN LUND Best som spiss. Men her snakke vi offensiv vingback. Fart og brillefin høyrefot.

JAN TORE BAKLI Ballvinner og tilrettelegger. Steike god å få frispark i farlige posisjona. Som enten han eller Bjoffe curla rett i mål.

BJOFFE Pessimist. Selvskreven kaptein. Vanskelig å forstå kor god han egentlig va. Dominerte uansett. Hadde det meste. Duellstyrke, teknisk finesse og nestn like bra pasningsfot som mg.

ERIK LOMÅS Løpsmaskin. Viktigste offensive speller sisteåret. God skudd og innleggsfot. Gjøgler.

MATS TUNSTAD Også en litt vel offensiv vingback her. Har snurra rundt med utallige høyrebacka. Om de hadde spelt tippeliga eller CL spelte ingen rolle. Må nevnes at han i SENJA-drakten scorte 3 Maradona-mål i 3 kampa på rad. Bere dessverre før mobilkameraets inntog.

KJETIL HEGGELUND Spelte mykje venstrekant. Men va aller best det året han fikk spelle hengespiss. Elegant

KJETIL ADOLFSEN Kraftplugg. Heade hardar enn 80% av fotballspelleran skyt. Fart og kraft.

På lista HEILT sjukt at dem ikkje fikk plass på laget:
- Eduard Meka - Isolert sett. Den enkeltspellarn som forbløffa med mest. Internasjonale ferdigheite.
- Yngve Løkse - Klassisk ventrekant. Bidro med etterlengta erfaring. Proff. -
 Yngve Myrvoll - Merkelig at mannen med flest 3.sist på innendørsturneringen ikkje får plass på laget.
- Are Gunnar Korsvoll - Dale-gutten som blei salangSVÆRING.
- Snorre Ratkje - Har vært med så lenge at det va rett og slett rart å se ei SIF-oppstilling uten han.
- Stian Paulsen - Ufint å utelate støttekontakten fra laget.
- Anders Giske - Verdens nest hardeste skudd etter Koeman.
- Remi Kristoffersen - Så ondt å møte at det nesten va litt godt å bli takla av han.
- Rune Solstad - Vinnertype.
 

Skjermbilde 2017-01-22 22

Vi har fått mangeårige lagkamerat og kaptein Bjørn Olaf ”Bjoffe” til å si noen velvalgte ord om Mats:

” Nokka om Mats? Jada neida, litt av en type kan du sei. Jauda. Det kan du sei. Ja. Det e vel alt man kan sei.Neida, hvis eg sku liste opp de beste spilleran eg har spilt med så hadde Mats absolutt nådd topp hundre. Det trur eg heilt sekkert.

Fra spøk tell halvor..

Mats va jo tvers igjennom en kjernekar å spille fotball med. Og det e eg heilt sikker på at alle som har kjenner han e enig i. Vi hadde et strålanes miljø i klubben og Mats va definitivt en av hovedårsakan til at det va sånn. Alltid blid og fornøyd og med et herlig glimt i øyet.

Så Mats e som regel første smilefjæset eg tenke på når eg mimre før meg sjøl om fotballtida i SIF.

Vi delte normalt benk i hjørnet på heimegarderoben, og det e eg ikkje så reint lite stolt av. Før kampan kunne vi sette der og diskutere taktikk og angrepsmodella over en sur sko, og så avslutte med korsn han sku få meg til å se best mulig ut på banen. Good times!

Og på banen va Mats stabil og god heile tida. Han kunne lett dekke seks-sju forskjellige posisjona på banen utan å anstrenge seg. Man kunne alltid stole på at han gjorde jobben. Mats va teknikk, løpsmaskin, venstreslegga, allsidig, uredd, positiv, nye sko, shootout og overstegsf.. nei vent, det va meg. Eg har bare ikkje et vondt ord å si om guttungen. Rettn og slettn! Ja kanskje bortsett fra det der med overgangen tell the dark side da. Men da va jo eg slutta så det får noen andre ta.

Vi har fremdeles kjempegod kontakt og prates nesten hver dag på skype eller teflon. Smilefjæs!
-Scanned by Exchange Hosted Services- "