Erik med 3 assist og 3 mål, og Stian med 4 mål mot Ishavsbyen

Gard                 Eivind               Endre                Jørn Morten

Erik

Stian

Bytter: Odd Henning, Rune, Sondre T

Et noe redusert Ishavsbyen lag, uten sin egen trener, møtte til kamp på Idrettsheia. Vi forventet for det at det kom til å bli et tøft oppgjør. Vi visste fra tidligere av at `byen kunne variere mye på bortebane, noe som kunne gi innvirkning begge veier.

Vi var selv noe skade beskutt, og startet kampen uten Snorre, med en småskadet Eivind og en halv syk Martin. Og med en tynn tropp visste det tydelig at vi fortsatt mangler en del spillere for å kunne stille med toppet tropp.  Men med frafall gir det mulighet for yngre spillere, noe unge Tunstad bevisste med å score i sin 3 divisjons debut.

Vi hadde på forhånd bestemt oss for å fortsette i det samme sporet som mot FIL. Altså skulle vi løpe, løpe og løpe. Vi visste at det kom til å bli hardt å kopiere samme laginnsats, men et forsøk verdig!

En bedre start på kampen kunne vi vel ikke fått. Allerede etter 1 minutt gikk vi opp til 1-0. Erik tredde ballen igjennom til Stian, som vendte av en spiller og fikk avsluttet med venstre. Ballen fikk en underlig dupp over keeperen og i mål.

Videre forsøkte vi å styre kampen, men klarte ikke å få det grepet om kampen som vi ønsket.  Vi visste at 1-0 ikke var nok i et slikt oppgjør og jaget derfor 2-0 målet. Etter 2 misbrukte sjanser kom uttellingen. Erik forserte på venstre siden, forbi både back og stopper, helt ned til dødlinjen, før han la ballen 1 meter ut fra målet til en umarkert Stian, som satte  foten til og scorte. 2-0!

Ishavsbyen gav ikke opp med det. Like før pause kom de seg fri på deres høyre side, la inn langs bakken til en umarkert spiller, som enkelt kunne sette inn 2-1. Et alt for enkelt mål!

Etter pause var det bare å peise på! Innsatsen måtte opp, og med innsatsen skulle målene komme. Også 2.omgang startet på best mulig vis. Erik kom seg fri og fikk skutt fra 18-20 meter, keeperen klarte ikke å holde ballen og serveret Stian en 3-stjernes retur og dermed 3-1.

Men, ikke lenge etter målet var Ishavsbyen på nytt frempå på vår venstre side, på nytt la de inn, og på nytt fikk en stå alene og denne gang heade ballen i mål, 3-2.

En noe amper stemning gikk gjennom laget de neste minuttene, og vi begynte å spille med høye skuldre og et unødvendig stressmoment. Etter en tøff vår, der det ofte gikk skeiss når vi startet med sånt, begynte vi å frykte Ishavsbyen.

Meen, vår o`store assists konge Erik ville noe annet. Etter å ha servert Stian 3 mål var det på tide å score selv. Etter en `byen sjanse, ser keeper Christian at `byen er i ubalanse, og med et langt utspill har han spilt Erik igjennom. Alene med keeper er Erik icecold! En lekker liten lobb over `byen keeperen og dermed 4-2.

Så skjer det på nytt, ikke lenge etter at vi har scoret reduserer Ishavsbyen på nesten identisk vis som deres andre mål. Vi sliter virkelig med et eller annet bakover, og lar de få alt for mye tid innenfor vår 16 meter. Innlegg fra vår venstre,heading, mål, 4-3!

Heldigvis for oss hadde vi virkelig dagen foran `byen målet. Vi får et frispark fra rundt 18-19 meter. En posisjon Erik scorer ofte fra på trening. Erik får slengt i trynet, ”de her score du alltid på, på treningen. Da gjør du det i dag og!” 4 sekund senere lå ballen i motsatt hjørne i målet, og 5-3!

Odd Henning erstattet Eivind tidlig i første omgangen. Da kneet til Eivind ikke ville mer. Odd kom inn som et friskt pust og var et uromoment for `byen forsvaret. Gang på gang utfordret han back rekken, gang på gang ble han felt. Og man kunne lukte at en straffe var i lufta på lang vei. Og riktig nok, på vei gjennom mellom stopper og back blir han felt, og dommeren peker på straffemerket. Noen vil ha det til at det var utenfor 16 meteren, andre ikke, who knows! Erik hadde allerede hat-trick i assists, så hvorfor ikke få hat-trick i mål også. Sikkert gikk han frem og satte ballen enkelt i mål til 6-3.

Ishavsbyen ville absolutt ikke gi opp enda, og på nytt reduserte de. Denne gang på et noe vakrere vis. Fra 15 meter klinker spissen til og ballen går utagbart i krysset bak vår keeper. 6-4.

Med 4 innsluppne mål kunne vi ikke stoppe der. 5 minutter før full tid, Slår Gard en 15 meters pasning imellom stopper og back til Stian, som kommer alene med keeper og kan enkelt trille inn 7-4!

7-4 var tydeligvis ikke nok for Morten, som tar med seg ballen fra midtbanen, forserer forbi forsvaret, hopper over en noe sein takling, løper ned til dødlinjen og legger 45 grader ut til en umarkert Sondre Tunstad. Sondre gjør som sin eldre bror har gjort flere ganger på Idrettsheia, han setter ballen enkelt i mål og 8-4.

Like etterpå blåser en god dommer Johnny Andreassen i fløyta, og vi kan juble for en uhyre viktig seier!

Nordkjosbotn og Porsanger gikk begge på tap i helgen, noe som gjorde at vi kunne kravle et skritt nærmere sikker plass.